• icon

    RU

  • icon

    UA

ДЕНІС СУХОВИЙ: ЯК ВІДКРИТИ СВОЮ ПЕКАРНЮ

Illustration

Третє. У пекарському бізнесі працює правило МММ. Місце, місце та ще раз місце. Якщо ви відкриєте свою торгову точку у вдалому (правильному) місці, вона буде успішною.

Четверте. Цільова аудиторія. Вибір продукту, який ви хочете виробляти, а також вибір цільової аудиторії – це угода із самим собою. Якщо ви хочете виробляти якісний продукт і працювати відкрито, підписуючись своїм ім'ям під кожним круассаном, ваша аудиторія – осмислені люди, які цінують якість. Якщо ви женетеся за легкою наживою, і якість не має значення, швидше за все, ви готові продавати не найкращий продукт. Це означає, що ваша цільова аудиторія дуже широка та неусвідомлена.

Денис Суховій – член журі Національної ресторанної премії СІЛЬ, бренд-шеф пекарні Chef Bakery. Засновник та шеф-інструктор у Denys Suhoviy Bakery School. За 12 років роботи з випічкою став універсальним фахівцем у цій сфері

Перше. Потрібно освоїти професію пекаря. Коли ви розумієте процеси зсередини, зможете ними керувати. Як варіант, можна найняти шефа чи кваліфікованого фахівця, але вам потрібно довіряти йому як собі.Якщо ви розумієте, з чого складається продукт, який виробляєте (сировина, правильно підібране обладнання та організація роботи змін), то вам набагато легше керувати бізнес-процесом. Це подібно до того, як перш, ніж сісти за кермо автомобіля, ви вивчаєте його устаткування.

Друге. Потрібно бути фінансистом: розуміти, що відбувається з доходами та видатками. По суті вам потрібно освоїти ще одну професію.
Цей пункт нагадує перший. Ви можете не випікати хліб або не рахувати касу самостійно, але ви обовʼязково мусите розбиратися в цьому та контролювати. Контроль – основа управління. Ви завжди бачите, куди рухається ваш проект і можете скоригувати його курс.
Звичайно, ви можете найняти і пекаря, і фінансиста. Це також гарний варіант. Але він не позбавить вас необхідності розуміння всіх процесів. Адже бізнес – це усвідомлене рішення, отже, підходити до його реалізації також потрібно усвідомлено.

Illustration
Made with